Tuesday, 21 February 2017

5 GRED SOLAT KITA

*5 gred solat*πŸ•ŒπŸ•ŒπŸ•ŒπŸ’š

😩 *Gred E* πŸ•Œ
Bila azan, buat tidak tahu,  tengah memasak terus memasak, tengah berfb terus berfb, sedang tengok TV, terus tengok tv dan seumpamanya

πŸ˜” *Gred D* πŸ•Œ
Bila azan berkumandang, dia perlahankan tv, perlahankan radio, tetapi tetap meneruskan aktiviti, tidak bersedia untuk solat.

😌 *Gred C* πŸ•Œ
Bila azan berkumandang, terus mengambil wuduk dan solat.

😊 *Gred B*
Bila azan, terus berwudhu' dan Menuju ke masjid mahupun surau.πŸ•Œ

πŸ˜„ *Gred A*
Bila azan, sudah berada di masjid dlm keadaan berwudhu', dan bersedia untuk solat.πŸ•Œ

Apakah gred solat Kita❓
Kalau exam kita nak gred A sokmo..

Solat macam mana? Ingatlah.! solat adalah perkara no. 1 yang akan ditanya oleh Allah swt di hari perhitungan nanti bknnya result exam !
Solat terjaga πŸ’―insyaAllah benda lain pun πŸ‘✅✅ Sama2lah kta balance kan hal dunia & hal akhirat...

Jom muhasabah😌⏰⌚
BACALAH KEJAP..
TAK DOSA PUN..
DAPAT PAHALA FREE LAGI :)πŸ’šπŸ€✅


*7 kalimat yg harus di biasakan..*
πŸ€1. *_Bismillahirrahmannirrahim_*-Setiap hendak melakukan sesuatu.
πŸ’š2. *_Alhamdulilah_*-Setiap habis melakukan sesuatu.
πŸ€3. *_Astargfirullah_*-Jika melakukan sesuatu yang buruk.
πŸ’š4. *_InsyaAllah_*-Jika ingin melakukan sesuatu pada masa yg akan datang.
πŸ€5. *_Laa hawla walaaquwwata illaah billaah_*-Bila tidak dapat melakukan sesuatu yg agak berat/melihat hal yg buruk.
 πŸ’š6. *_Innalillahi wainna ilaihi rojiun_*-Jika melihat/menghadapi musibah atau menerima khabar kematian.
πŸ€7. *_Lailaha illallah_*-Bacalah siang dan malam sebanyak-banyaknya.

*Ada 2 pilihan utk anda :*
πŸ‘‰1. Biarkn sja text ini tanpa bermanfaat untuk orang lain.
πŸ‘‰2. Anda sebarkan kepada semua kenalan anda.

 πŸƒRasulullah bersabda, *_"Barangsiapa yang menyampaikan 1 ilmu sja dan ada orang yang mengamalknnya, maka walaupn yg menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.._*πŸƒ

*_Amiiin ya rabbal alamin_*
Semoga bermanfaat.
Amiinnn.....✅
πŸ•ŒπŸ€πŸ•ŒπŸ€πŸ•ŒπŸ€πŸ•ŒπŸ€πŸ•Œ

No comments:

Post a Comment

Advertising/ Feedback/ Promotion/ Opportunities/ Enquiries/Invitaion ?? Contact me at: anyati0907@gmail.com