Saturday, 29 October 2016

Koleksi buku

Buku motivasi

Alhamdulillah, 2minggu ni cukup sibuk dengan program dan appoinment. Syukur rezeki daripada Allah Taala.
2 hari lepas berkesempatan menyertai booth di Putrajaya. Seminggu berlangsungnya booth di sana. Dikesempatan tersebut juga, saya berjaya membeli 3buah buku motivasi untuk bulan ini.
Bertambah lagi koleksi buku-buku di rumah saya.

Koleksi buku

Buku motivasi

Alhamdulillah, 2minggu ni cukup sibuk dengan program dan appoinment. Syukur rezeki daripada Allah Taala.
2 hari lepas berkesempatan menyertai booth di Putrajaya. Seminggu berlangsungnya booth di sana. Dikesempatan tersebut juga, saya berjaya membeli 3buah buku motivasi untuk bulan ini.
Bertambah lagi koleksi buku-buku di rumah saya.

Sunday, 9 October 2016

Seminar Magnet Rezeki

Kenangan mengikuti Seminar Magnet Rezeki
Alhamdulillah, hari ini diizinkan Allah mengikuti seminar ini setelah beberapa kali tertunda disebabkan jadual kerjaku yang padat. Banyak sekali pengisian yang disampaikan oleh tuan penceramah, ustz HjWan Hamidi bin Wan Mat.
Semoga ilmu yang dicedok tadi dapat diamalkan dengan istiqamah. Orang kata betoi ka, bila nk buat benda baik jgn tggu. Buat je, insyaAllah ada barokahnya.


Saturday, 8 October 2016

Selamat Hari Sukan Negara 2016-kali ke2

Assalamualaikum.

Hari ini 8 Oktober 2016 merupakan hari yang bersejarah kepada Negara kerana diadakan program Hari Sukan Negara kali ke2 pada tahun 2016.
Sejarah Hari sukan negara ini buat pertama kalinya disambut pada tahun lepas 10 Oktober 2015,di Pavillion KL.Ianya dirasmikan oleh PM sendiri. Dalam ucapannya, beliau mengumumkan iaitu pada hari Sabtu minggu ke2 bulan Oktober setiap tahun. Untuk info lanjut, kita boleh layari link ini. http://www.nsc.gov.my/umum/10-oktober-hari-sukan-negara-2015/

Basic Tips Business Online untuk Hot Traffic



Pemasaran @ Marketing Amat Penting

πŸ”₯ BASIC TIPS BISNES ONLINE πŸ”₯

1. Penuhkan friends 5k ♡♡♡♡♡
2.Setting PUBLIC untuk semua posting, jangan set untuk friend sahaja.
3. Belajar branding diri sendiri, belajar untuk sentiasa engaged dengan fb friends.
Contoh:
✅Wish selamat pagi & ucapan salam setiap pagi bagi yg baru meniaga online, supaya orang lain sedar kewujudan anda di fb.
✅Share something menarik dekat wall untuk menarik minat orang ramai.
4. Jangan segan & takut untuk beriklan.
Contoh:
✅takut org mengata takde duit sangat sampai meniaga online.
✅takut org cakap asyik2 posting dia je keluar dekat wall.

Buat je, jangan fikir apa orang akan cakap. Itu semua tidak PENTING jika anda nak berjaya.

5.Post iklan anda waktu traffic tinggi
Waktu Post Status Paling Sesuai:-

✅Waktu Pagi : 6.15am - 7.00am (pengguna FB tegar akan login)

✅Masuk Keja : 8.00am - 10.00am (ni yang boleh akses FB di tempat kerja)

✅Lunch Hour : 12.30pm - 2.00pm (sambil tunggu waktu lunch, layan FB)

✅Selepas Lunch : 2.30pm - 3.00pm (layan jap sebelum sambung kerja)

✅Sebelum Balik : 5.30pm - 6.15pm (tunggu nak checkout)

✅Lepas Isyak : 9.00pm - 12am, kadang2 terlajak 1am - 2am.

❗WAKTU PALING HOT❗
πŸ•™10 pagi
πŸ•›12 tengah hari
πŸ•’3 petang
πŸ•”5 petang
πŸ•˜9 malam
πŸ•™10 malam

6. Join group iklan terbesar. Iklan la di sana minimum 10 posting sehari.
7. Mulakan menjual barang yang laku keras yang menjadi viral terkini. Agar mudah & cepat anda pusing modal.
8. Share testimoni pembeli untuk yakinkan pembeli lain .
9.Buat secara berterusan semua di atas anda pasti berjaya.
10. Jangan malu jangan segan ,bertindak cepat anda yang dapat.

Good luck untuk yang baru hendak mula meniaga online.

semoga bermanfaat ilmu INI.

Sumber : Unknown C/P

Awni Bt Rahmat & Hafazan Al Quran

foto : Awni bergambar dengan Dai'e Hamidah

2016- Majlis Tilawah & Hafazan peringkat kebangsaan anjuran TM  telah berlalu. Banyak la pengalaman2 menarik yang dapat diperolehi sepanjang berlangsungnya acara. Semoga Awni dan anak2 buah yang memperolehi kejayaan di dunia hingga akhirat.

Jika anda ingin mendengar rakaman semasa berlangsungnya perujian tilawah hafazan, boleh ke link berikut;

1-  https://www.youtube.com/watch?v=IuwjHoiPhz8
2-  https://www.youtube.com/watch?v=mC3Pc-Kog_4
3-  https://www.youtube.com/watch?v=SfCDqE1DTNo
4-  https://www.youtube.com/watch?v=8AqBlc7iRdU
5-  https://www.youtube.com/watch?v=xycqcr-ng9Y
6-  https://www.youtube.com/watch?v=665w7bO3Zm8
7-  https://www.youtube.com/watch?v=PRdB1fAmA5g
8-  https://www.youtube.com/watch?v=G1n415dfZTk
9-  https://www.youtube.com/watch?v=1lDlh2tznAE

Awni Bt Rahmat & Hafazan Al Quran

foto : Awni bergambar dengan Dai'e Hamidah

2016- Majlis Tilawah & Hafazan peringkat kebangsaan anjuran TM  telah berlalu. Banyak la pengalaman2 menarik yang dapat diperolehi sepanjang berlangsungnya acara. Semoga Awni dan anak2 buah yang memperolehi kejayaan di dunia hingga akhirat.

Jika anda ingin mendengar rakaman semasa berlangsungnya perujian tilawah hafazan, boleh ke link berikut;

1-  https://www.youtube.com/watch?v=IuwjHoiPhz8
2-  https://www.youtube.com/watch?v=mC3Pc-Kog_4
3-  https://www.youtube.com/watch?v=SfCDqE1DTNo
4-  https://www.youtube.com/watch?v=8AqBlc7iRdU
5-  https://www.youtube.com/watch?v=xycqcr-ng9Y
6-  https://www.youtube.com/watch?v=665w7bO3Zm8
7-  https://www.youtube.com/watch?v=PRdB1fAmA5g
8-  https://www.youtube.com/watch?v=G1n415dfZTk
9-  https://www.youtube.com/watch?v=1lDlh2tznAE

Friday, 7 October 2016

Peraduan Like, Comment, Share

Assalamualaikum. Selamat malam wahai sahabat2 blogger Kejayaan Hidupku



Sebagai menghargai pelanggan2 saya bersempena ulangtahun 17tahun GESB, saya berbesar hati akan memberikan hadiah deoderon kepada 3 peserta bertuah. Undian akan dibuat kepada peserta yang mengikut terma dan syarat.
Peraduan bermula 8 Oktober 2016 - 7 November 2016.
Jika anda berminat menyertainya, terima kasih sila ke page         https://m.facebook.com/GamateMasKota/


Jasad vs Roh

Assalamualaikum.


Pada tubuh kita ada 2 bhg iaitu Jasad & ruh. Kita seringkali mengutamakan jasad dalam seharian seperti makanan, kesihatan, kecantikan dan segalanya. Namun fungsi Roh ini lg utama bg kita. Apabila roh kita sihat, insyaAllah jasad juga akan secara automatiknya sihat. Pemakanan kepada roh amatlah perlu dititik beratkan seperti membaca AlQuran, zikir, istiqfar n lain2 yang bersifat mahmudah. InsyaAllah, jasad pon sempurna.
# jagalah roh kita

Jasad vs Roh

Assalamualaikum.


Pada tubuh kita ada 2 bhg iaitu Jasad & ruh. Kita seringkali mengutamakan jasad dalam seharian seperti makanan, kesihatan, kecantikan dan segalanya. Namun fungsi Roh ini lg utama bg kita. Apabila roh kita sihat, insyaAllah jasad juga akan secara automatiknya sihat. Pemakanan kepada roh amatlah perlu dititik beratkan seperti membaca AlQuran, zikir, istiqfar n lain2 yang bersifat mahmudah. InsyaAllah, jasad pon sempurna.
# jagalah roh kita

Thursday, 6 October 2016

Jutawan 5 bintang GESB wanita pertama yang hebat!

Assalamualaikum. Selamat pagi semua.


Semoga kita semua menjadi insan-insan luar biasa hebat. Cerita malam tadi macam biasa, setiap minggu Rabu malam Khamis diadakan preview. Wahh, syukur malam ini sharing by Pn. Noridah Baharom. Memang berapi. Ayat yang bagi perangsang malam tadi " Kejayaan Milik Setiap Insan. Setiap orang berhak untuk berjaya. Teruskan perjuangan kita. Jangan menuding jari pada orang lain jika kita tidak berjaya". Memang power sangat2 ayat tu. Mendalam. Macam kena setepuk kat dahi ni. Tapi kita x tuding jari kat orang jika kita belum berjaya macam diorang. Malah kita sanggup berjuang cari ilmu, mentor kat sapa saja.hihi.πŸ˜†πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Pada malam tadi juga, setiap kali preview mmg akan ada cabutan bertuah. Malam ini 5 cabutan diberikan yang berharga RM100++.. Dengan izinnya malam dapat la juga terselit no 18 tu sebagai no bertuah. Amin.


Wednesday, 5 October 2016

G Razz


Assalamualaikum.
Cerita minggu ini jumpa pelakon ni. Jika tuan/puan nak tahu, ini la G Razz. Sempat la juga berkenalan dan bergambar. Walau sebenarnya sebelum tu x berapa nak kenai. Hihi.

Orangnya happy go lucky. Nampak muda dari usinya walau dh lewat 40an. Nak tahu rahsia awet mudanya, boleh kita citer nnt.

Jumpa lagiπŸ˜†