Tuesday, 3 January 2017

Ken Ilso Larsen milik pasukan Kedah 2017


ALOR SETAR: Pemain kelahiran Denmark, Ken Ilso Larsen, 30, kini sah menyarung jersi pasukan Kedah selepas menandatangani kontrak setahun bersama Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) bagi musim Liga Malaysia 2017.
Media KFA melalui laman rasmi FB hari ini, membuat pengumuman memaklumkan tentang pengesahan pemain itu yang akan mengisi posisi penyerang skuad Helang Merah untuk musim 2017.
Beliau yang dikenali sebagai penyerang prolifik sebelum ini, bakal bergandingan dengan dua lagi import Kedah iaitu Liridon Krasniqi dari Kosovo dan Sandro Da Silva dari Brazil yang sudah mengesahkan tempat di posisi tengah bagi mengukuhkan jentera serangan skuad Helang Merah untuk musim ini.
Rekod dan pencapaian serta pengalaman beraksi dalam Liga Denmark, Belanda, Jerman, China dan Singapura berjaya menambat hati ketua jurulatih Kedah, Tan Cheng Hoe bagi mengisi posisi penyerang yang selama ini dicari Kedah.
Ken Ilso yang tampil ke Alor Setar dan sudah memulakan latihan bersama Kedah sejak 27 Disember lalu, juga memaklumkan melalui laman FB betapa beliau berharap mampu menghasilkan gol dalam misi membantu Kedah mencapai kemenangan yang disasarkan.
Berita lanjut boleh layari http://www.bharian.com.my/

No comments:

Post a Comment

Advertising/ Feedback/ Promotion/ Opportunities/ Enquiries/Invitaion ?? Contact me at: anyati0907@gmail.com